Sürüş raporu: Opel Astra Electric Sports Tourer: Almanca versiyonu

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Opel Astra Electric Sports Tourer
Almanca versiyonu





Opel Astra Electric Sports Tourer

© press-inform – basın ofisi


Opel, Astra’yı tamamen elektrikli hale getiriyor ve şimdi aynı zamanda station wagon’u da elektrikli hale getiriyor. Peugeot E-308 SW ile teknolojiyi paylaşıyor ancak biraz daha dinamik olacak şekilde tasarlandı.





Kardeşler arasında sıklıkla gerginlik yaşanır. yarışma. Bu, gerçek hayatta da otomobil şirketlerinde de aynıdır. Herkes tek çatı altında çalışsa ve teknolojiyi paylaşsa bile herkes yine de önde olmak ister. Eğer ev sahibi bu yarışa sponsor olursa rekabet kaçınılmaz olur. CEO Carlos Tavares’in kar marjını her şeyin üstünde tuttuğu ve her markayı mümkün olduğunca fazla kar elde etmesi gereken ayrı bir iş birimi olarak gördüğü Stellantis’te de durum tam olarak bu. Bu durum Opel için işleri hiç de kolaylaştırmıyor. Fransız ev sahipleri Rüsselsheim uzmanlarının uzmanlığından faydalanmaktan çok mutlular, ancak Opel modelleri çok iyiyse Fransız ev sahipleri homurdanıyor.



Yine de Adam Opel House “sarı EMP2 platformundan” bahsetmeyi seviyor çünkü yerel mühendislerden gelen birçok teknik bilgi, PSA kardeşlerinin de yararlandığı araç mimarisinin daha da geliştirilmesine harcandı. Peugeot E-308’in aksine Opel’in daha otoriter ve dinamik olduğu söyleniyor. Kompakt sırt çantasının babaları aslında bunu başarıyor. Gaza biraz daha iyi tutunuyor ve şasi çok sert olmadan daha sağlam. Bu, teknisyenlerin kendilerine hedef olarak belirledikleri netliği elde eder. Bunun nedeni aynı zamanda Opel steyşın vagonunun Peugeot’dan yaklaşık 40 kilogram daha hafif olmasıdır. Ancak Astra, performansı sayesinde çevik bir zirveciye dönüşüyor. 115 kW / 156 HP ve 270 Newton metrelik tork yoktur. Ancak her elektrikli otomobilin bir hiper otomobille rekabet etmesi gerekmiyor.


9,3 saniye sonra E-Blitz, durma noktasından 100 km/saat hıza ulaşıyor. Bu yeterince hızlı. Özellikle Astra Electric’in 130 km/saat’e kadar hızlarda oldukça esnek olması nedeniyle. Ancak bunun üzerinde, 170 km/s’lik azami hıza ulaşılmadan önce tahrik konusu daha da zorlaşıyor. Ayrılmış güç madalyonun diğer tarafı tüketimdir. Otoyolda hız yapmayı da içeren test sürüşümüz sırasında akülerden ortalama 16,7 kWh / 100 km güç tükettik. Bu, Opel’in WLTP değeri olarak belirttiği değerden 0,9 kWh/100 km daha fazladır. Bu oldukça iyi, çünkü dışarıdaki sıcaklık dokuz dereceyken kış lastikleriyle yolculuk yapıyorduk. Enerjinin ılımlı kullanımı nedeniyle 54 kilowatt saat kapasiteli piller, WLTP döngüsüne göre 413 kilometre yol kat edebiliyor.


Astra Electric, şarj sırasında Peugeot gibi hiçbir ağacı yırtmıyor. Sonuçta, üç fazlı yerleşik şarj cihazı, enerji depolama birimlerine 11 kW elektrik gönderiyor ve böylece yaklaşık 5 saat 45 dakikada dolduruluyor. Opel bir DC hızlı şarj istasyonuna bağlanırsa maksimum 100 kW güce sahip oluyor ve pil yaklaşık yarım saat sonra yüzde ondan yüzde 80’e kadar doluyor.


Rahat bir sürüş için Eco sürüş modu yeterlidir. Sürüş programları arasındaki farklar özellikle belirgin değil, ancak fark ediliyor. Virajlarda aşırıya kaçarsanız Opel ön tekerleklerin üzerinden dışarı doğru baskı yapacaktır. Gaz pedalını bırakır bırakmaz, Astra Electric Sport Tourer hemen yeniden oldukça düzgün davranmaya başlıyor. ‘Her iyi donanımlı Opel modelinin avantajlarından biri de AGR koltuklardır. Gemide konforlu ve sırt dostu oturma yerleri olan en üst GS hattında seyahat ediyorduk. 4.64 metre uzunluğundaki Opel’de iki yetişkinin arka arkaya oturabileceği kadar yer bulunuyor. Bagajın hacmi 516 litredir; arka koltuğun sırt dayanaklarını katladığınızda ise 1.553 litre oluyor. Tam olarak bir dünya rekoru sayılmaz, özellikle de Peugeot E-308 SW’nin bu disiplinde 548 ile 1.574 litre arasında önde olması nedeniyle. Elektrikli spor Tourer’ın bir diğer dezavantajı ise esnek zemin konseptine sahip olmaması.


Dijital göstergeler için on inçlik iki ekranı ve bilgi-eğlence sistemi için kontrol ünitesini içeren bilgi-eğlence sistemi, dijital göstergelerin direksiyon simidinin üzerinde dar bir bant olarak yerleştirildiği E-Peugeot’tan farklıdır. Fransız şakacılığı Rüsselheim’a kadar nüfuz etmiş olsa bile, Opel’de yolunuzu hızla bulursunuz. Orta ekranın altında, ana ekrana geçmek için kullanabileceğiniz gerçek bir düğmenin bulunmasının yanı sıra, uzun far asistanı, otomatik acil frenlemeli ön çarpışma uyarısı ve ayrıca tam LED farlara sahip standart donanımın bulunmasını beğendik. yaya algılama ve şerit takip asistanı. Fiyat: 43.490 Euro, beş kapılı modele göre 1.500 Euro ek ücret. Kullanılan GS donanımıyla birlikte Opel Astra Electric’in maliyeti 46.560 Euro’dur. Daha sonra trafik işareti tanıma, durdurma fonksiyonu içeren uyarlanabilir hız sabitleyici, 360 derecelik kamera ve koltuk ve direksiyon simidi ısıtması dahil olmak üzere sürücü için yukarıda bahsedilen AGR koltuğu gibi olanaklar içerir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Peugeot E-308 SW’nin GT versiyonu 48.440 Euro’ya mal oluyor. Opel Astra Electric Sports Tourer halihazırda bayilerde mevcuttur.


basın bülteni

#Konular