Sürüş raporu: Renault Espace E-Tech Full Hybrid 200: uzay mucizesi

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Renault Espace E-Tech Full Hybrid 200
uzay mucizesi





Renault Espace E-Tech Tam Hibrit 200

© press-inform – basın ofisi


Renault Espace’ın altıncı nesli, büyük kapasiteli geçiş kartına geri döndü ve makul bir fiyata konfor, alan ve birçok asistan sunuyor, ancak birkaç ayrıntı ihmal ediliyor.





Fransızlar küçülme hakkında konuştuğunda, bunun sadece bir açıdan olmadığı açıktır. En azından Renault mühendisleri bu konsepti yeni Espace’de çeşitli şekillerde uygulamışlar: hibrit üç silindirli benzinli motor tek tahrik varyantı ve dış boyutlar da küçülmüş. 4,72 metre uzunluğa sahip olan altıncı nesil, selefine göre 13,6 santimetre daha kısa ve 2,48 metre iç uzunluğa sahip. Kendisini ikinci koltuk sırasında dizleri embriyonik bir pozisyonda kıvrılmış halde çömelmiş gören herkes arkasına yaslanıp rahatlayabilir. Bu Espace ile de isim her şeyi söylüyor. Özellikle arka koltuk sırası 22 cm uzunlamasına hareket ettirilebildiği için maksimum diz mesafesi 32,1 cm’dir. Bundan tam olarak yararlanırsanız, en azından ilk iki sırada hayatın tadını çıkarabilirsiniz.



Arkada işler farklı görünüyor. İki geri çekilebilir sandalye, acil durum koltukları veya çocuklar için uygundur. Yedi koltuk ücretsiz olarak sunulduğu için bu iyi bir seçenektir. Yine de: Astral ve yaklaşmakta olan amiral gemisi Rafale gibi Espace, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının yeni CMF-CD platformuna dayalı olsa bile, dahiyane uzay ekonomisi boyutların dayatmalarını tamamen ortadan kaldıramaz. Bu aynı zamanda, koltuklar indirildiğinde veya arka sıranın sırtlıkları yatırıldığında 159 (yedi koltuklu) ile 1.714 litre (beş koltukta 1.818 litre) arasında değişen bagaj hacmiyle de gösterilir. Ancak, yalnızca 1,80 metreden daha kısa olan kişiler kaldırılan bagaj kapağının altında yer bulabilir ve silecek arka camın yalnızca bir kısmını temizler.


İkinci küçültme önlemi, tahriklerin çeşitliliği ile ilgilidir. Bütün bir motor potpurisi yerine, sadece bir versiyon var. 1.199 santimetreküp silindir hacmine sahip üç silindirli benzinli motor, kendi içinde küçülmeyi zaten tanımlıyor. Kendi haline bırakıldığında, ünite 96 kW / 131 hp üretir ve bu, 1.694 kg (önceki modelden 215 kg daha az) ağırlığa sahip Espace gibi büyük kapasiteli bir SUV için pek de cömert sayılmaz. Böylece teknisyenler, içten yanmalı motoru Arkana gibi diğer modellerde zaten kullanılan hibrit modülle tamamlıyor. Ancak, daha güçlü iki elektrik motoruyla: Ana elektrik motoru tahrike 50 kW / 68 hp ve HSG jeneratörü 18 kW / 25 hp katkıda bulunuyor. Genel olarak, bu, 105 kW / 199 hp sistem çıkışı ve 230 Newton metre maksimum tork ile sonuçlanır. Tamamen elektriksel olarak 205 Nm’dir.


Tahrik üçlüsü, formül motorununkine benzer bir prensip kullanır. Aktarma organının merkezi arabirimi, özellikleri bakımından otomatik CVT’ye benzeyen DogBox şanzımandır ((Renault jargonunda “Multi Mode”). Nispeten güçlü marş jeneratörü, eksikliği telafi etmek için ideal hızdan sorumludur. Renault’ya göre şanzıman, rölanti dahil 15 vites kombinasyonunu mümkün kılıyor ve her zaman ilgili sürüş durumuna göre doğru yanıtı hazır bulunduruyor. Canavar, mesele mümkün olduğu kadar uzağa sadece elektrikli olarak sürmek değil, mümkün olduğunca sık. Bu aynı zamanda aktarma organlarında ve otoyolda 120 km/s hızla sürerken içten yanmalı motorda devam eden iyileştirmelerin amacıdır. olaya her zaman veda eder, ancak Renault virajlı köy yollarında da başarılıdır ve kükreyen bir motor da dahil olmak üzere CVT lastik bant özelliği ile sürücüyü rahatsız etmez.


Eco, Comfort, Sport ve Personal (bireysel) sürüş programlarının dağılımı özellikle belirgin değildir. Sport ile aktarma organı, gaz pedalının hareketlerine neredeyse aşırı derecede tepki verir. Çoğu zaman konfor modundan memnunduk ve kelimenin tam anlamıyla onunla iyi yolculuk yaptık. Ancak düşük hızlarda hızlanmada bir zayıflık fark ediyoruz, 70 km/s’den ilerleme olasılığı daha yüksek. Espace, ayaktan 100 km/sa hıza 8,8 saniyede çıkıyor ve elektronik aksam 174 km/sa hızla demir atıyor. Renault, ortalama 4,9 l/100 km tüketim bildiriyor. Şehir içi, otoyollar ve şehirlerarası yollarda hızlanma etaplarıyla yaptığımız test sürüşünde 7,4 lt/100km’ye ulaştık. 4Control Gelişmiş arka aks direksiyonu tekerlekleri beş dereceye kadar döndürür, bu da dönüş dairesini 1,2 metreden 10,4 metreye düşürür ve manevra ve viraj alırken çevikliği artırır. Ancak konfor için trimlenen şasi tam olarak ayak uyduramıyor, uyumsuz hareket ettiği için gövde kayalıkları veya enine derzleri yolculara aktarılıyor.


32 asistan sistemi ile Espace güncel. Kör nokta asistanı, 360 derecelik kamera ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi standart işlevlere ek olarak Espace, arka çapraz trafiğe hazır bir acil durum fren asistanına sahiptir. Acil Durum Şeritte Kalma Yardımı, ön kamera sollama sırasında yakın bir çarpışma bildirirse veya araç uçma tehlikesi geçirirse direksiyon simidi uyarılarına müdahale eder. Büyük kapasiteli geçidin gücü, otoyoldaki uzun mesafelerdir. Hatta Renault, küçük serseri çetesinin arkada sessiz kalması için komik bir müzik sınavı bile buldu. Dikey 12 inç dokunmatik ekrana ve isteğe bağlı baş üstü ekranı içeren 12,3 inç dijital gösterge grubuna sahip iç mekan nettir ve Android veya Google tabanlı bilgi-eğlence sistemini çalıştırmak büyük bir zorluk değildir. İşçilik sağlam ve geniş panoramik cam tavan, tıpkı deri iç mekan gibi hoş bir atmosfer yaratılmasına yardımcı oluyor. Sonuç olarak, en iyi Iconic ekipmanındaki yeni Espace, 48.300 Euro’ya çok fazla araba sunuyor, ancak 43.500 Euro’luk temel Techno versiyonuyla bile, Schmalhans hiçbir şekilde usta şef değil. Espace, Eylül ayından itibaren bayilerde satışa sunulacak.


basın bülteni

#Konular