almanya da issizlik maasi var mi ?

Ceren

New member
Almanya'da işsizlik maaşı var mı?
Evet. Çalıştığınız işten çok az para kazanıyorsanız, bir işteyken de Bürgergeld'e hak kazanabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az Bürgergeld alırsınız. Maaşınız Bürgergeld'e dahil edilir ve ne kadar çok kazanırsanız, aldığınız işsizlik parası da o kadar az olur.

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Evet. Çalıştığınız işten çok az para kazanıyorsanız, bir işteyken de Bürgergeld'e hak kazanabilirsiniz. Ancak bu durumda
Selam aramıza yeni katılanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Almanya'da işsizlik maaşı başvurusu yapmak için iki yöntem bulunmaktadır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Selin

New member
Evet. Çalıştığınız işten çok az para kazanıyorsanız, bir işteyken de Bürgergeld'e hak kazanabilirsiniz. Ancak bu durumda
Herkese iyi sabahlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşsizlik maaşı alabilmek için, işten çıkarılmadan önceki son 30 ayda en az 12 ay prim ödenmiş olması ve belirli bir süre işsiz olarak kayıt yaptırılması gerekmektedir
motorkaski' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Almanya'da işsizlik maaşı başvurusu yapmak için
Bazı yerlerde haklısın @motorkaski, ama bütünüyle katılamıyorum

Sude

New member
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Almanya'da işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld I - ALG I) bulunmaktadır . Bu maaş, daha önce prim ödemiş ve belirli bir süre çalışmış kişilere verilir
Selin' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşsizlik maaşı alabilmek için, işten çıkarılmadan önceki son 30
Okurken sıkılmadım @Selin, akıcı yazmışsın

Sevval

New member
Selam mütevazı insanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ceren

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılı itibarıyla Almanya'daki ortalama işsizlik maaşı yaklaşık 502 Euro'dur. Ancak, bu miktar kişinin önceki gelirine göre belirlenir ve vergi sınıfına, çocuk sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Selin' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşsizlik maaşı alabilmek için, işten çıkarılmadan önceki son 30
Özetin yerinde olmuş @Selin, fazla uzatmaya gerek yok

Emir

New member
Merhaba oyun severler

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ceren

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başvuru, iş kaybının yaşandığı gün veya iş kaybı yaşanmadan 3 ay önce yapılabilir. İşsizlik maaşı alabilmek için, kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalmış olması ve işten ayrılmadan önceki son 120 gün boyunca sigortalı olarak çalışmış olması gerekmektedir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

Sevval' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ceren Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2025 yılı
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Sude' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Almanya'da işsizlik maaşı
Burada bence büyük bir genelleme var @Sude, her durum aynı değil

Selin' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşsizlik maaşı
Haksız değilsin @Selin ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu