cin kultur devrimi kac kisi oldu ?

Selin

New member
Çin Kültür Devrimi kaç kişi öldü?
Kızıl AğustosÇin'de Kültür Devrimi18 Ağustos 1966'da Mao Zedong, Tiananmen'de öğrenci Kızıl Muhafızlar ile bir araya gelerek Pekin'de bir toplu katliam dalgasını tetikledi.Ölü10.275 (Ölüm) 85.

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Kızıl AğustosÇin'de Kültür Devrimi18 Ağustos 1966'da Mao Zedong, Tiananmen'de öğrenci Kızıl Muhafızlar ile bir araya
Selam millet

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• tr.wikipedia.org : Kültür Devrimi sırasında yaklaşık 1,5 milyon insan öldürüldü ve milyonlarca kişi hapis, mallarının gaspı, işkence veya tacizler ile karşı karşıya kaldı
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Sevval

New member
Kızıl AğustosÇin'de Kültür Devrimi18 Ağustos 1966'da Mao Zedong, Tiananmen'de öğrenci Kızıl Muhafızlar ile bir araya
Selam paylaşımcılar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• tr.euronews.com : Çin Kültür Devrimi sırasında 10 milyon kişi doğrudan öldürüldü, 30 ila 45 milyon kişi ise kıtlık nedeniyle hayatını kaybetti. "Karşı devrimci" olarak nitelendirilen 20 milyon kişi ise ömürlerinin önemli bir bölümünü Çin komünizminin vahşetinin sergilendiği ceza evlerinde geçirdi
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

BasriBey' Alıntı:
Selam millet Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tr.wikipedia.org : Kültür Devrimi sırasında yaklaşık 1,5 milyon
Haksız değilsin @BasriBey ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Emir

New member
Selam üstatlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Selin

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

BasriBey' Alıntı:
Selam millet Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tr.wikipedia.org : Kültür Devrimi sırasında yaklaşık 1,5 milyon
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @BasriBey

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Selin

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

BasriBey' Alıntı:
Bu konuda daha açık konuşacağım @BasriBey, ben tamamen farklı düşünüyorum

Ceren

New member
Merhaba

@Selin gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Emir' Alıntı:
Selam üstatlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Selin Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Emir, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sude

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

@Selin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Sevval' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tr.euronews.com : Çin Kültür Devrimi sırasında 10
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sevval