Gehlot, polisten Raj Post’ta içki satılmadığından emin olmasını istiyor 20:00 | Jaipur Haberleri

MuzMo

New member
Jaipur: Başbakan Ashok Gehlot Perşembe günü polisten eyalette akşam 20.00’den sonra içki satmama kuralını çiğneyenlere karşı katı önlemler almasını istedi.
Karakol memurlarından, çevre memurlarından ve çeşitli bölgelerdeki bölge polis müfettişlerinden akşam 20.00’den sonra içki satılmamasını istedi.
Gehlot, Perşembe gecesi polis merkezinde bir asayiş incelemesi toplantısı düzenledi.
“Akşam 20.00’den sonra içki satışına yasak getirmiştik ama bence amaç yavaş yavaş azaldı ve içki satıldı. Bu yüzden Rajasthan Polisinin üst düzey yetkililerinden, eyalet genelinde saat 20.00’den sonra içki satışının yasaklanmasını sağlamak için sıkı bir uyum sağlamalarını istedim.” Gehlot medya mensuplarıyla yaptığı görüşmede söylendi.
“Bundan SHO, çevre görevlisi ve bölge SP sorumlu tutulacaktır” diye ekledi.
Gehlot ayrıca, artan fiyatlar ile birlikte arazi mafyasının artan arazi fiyatları ile polis için büyük bir zorluk oluşturduğunu belirtti. “Polisten, özellikle SP’lerden arazi ile ilgili konularda özel kampanyalar yürütmelerini istedim. Sahte konut derneklerini ve arazi mafyasını tespit etmek için Jaipur Kalkınma Otoritesi (JDA), Yerel Öz Yönetim (LSG), Kentsel Gelişim ve Konut (UDH) ve kooperatiflerden memurlardan oluşan bir komite de oluşturulacak ve tespit etme konusundaki uzmanlıklarını paylaşacaklar. polisle birlikte kara mafyası” diye ekledi.
Gehlot ayrıca, Rajasthan’da FIR’leri kolayca barındırma yeteneğinin, suç oranlarının yüksek olmasının nedeni olduğunu belirtti. “Polis tarafından alınan birkaç şikayette zorunlu FIR’leri istemiştik ve FIR’lerin SP’ler aracılığıyla bile dosyalanabileceği seçeneği bize verildi” diye ekledi.
Rajasthan fiyatları Polis, şunları söyledi: “Polis bu yıl çoğu durumda zamanında tutuklama yaptı. 2018 yılına kadar SC/ST zulüm davalarında 231 günde tamamlanan soruşturma şimdi 79 güne indirildi. Kadına yönelik suçlarda önceki soruşturma 168 günde tamamlanırken şimdi 69 güne indirildi” dedi.
Gehlot, uyuşturucuların okullarda bile penetrasyonundan kaynaklanan soruna da dikkat çekti. “Bu giderek artan bir endişe ve uyuşturucuya karşı kampanya yapmak için ebeveynleri ve eğitim departmanını da devreye sokacağız” diye ekledi.

Sude

New member
Jaipur: Başbakan Ashok Gehlot Perşembe günü polisten eyalette akşam 20.00'den sonra içki satmama kuralını çiğneyenlere karşı katı önlemler almasını istedi
Selam gündemi takip edenlere

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• 2026 yılı için Rajasthan eyaletinde saat 20:00'den sonra içki satışının yasak olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, 2022 yılında Rajasthan baş bakanı Ashok Gehlot, polis yetkililerine saat 20:00'den sonra içki satışının yasaklanmasını ve bu yasağın uygulanmasını sıkı bir şekilde takip etmelerini emretmiştir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Sevval

New member
Jaipur: Başbakan Ashok Gehlot Perşembe günü polisten eyalette akşam 20.00'den sonra içki satmama kuralını çiğneyenlere karşı katı önlemler almasını istedi
@MuzMo anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha güncel bilgiler için Rajasthan eyaletinin resmi makamlarının duyurularını kontrol etmek önerilir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Sude' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş 2026 yılı için Rajasthan eyaletinde saat 20:00'den sonra içki satışının yasak olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır
Burada farklı düşünmek zorundayım @Sude, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Selam yorum yapanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @MuzMo

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Sude' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş 2026 yılı için Rajasthan eyaletinde saat 20:00'den sonra içki satışının yasak olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Selin

New member
Merhaba

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @MuzMo

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MuzMo

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Sude' Alıntı:
Benim fikrim biraz farklı @Sude, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

BasriBey' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @MuzMo Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @BasriBey

Emir

New member
Merhaba paylaşanlara

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

BasriBey' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @MuzMo Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha
Haksız değilsin @BasriBey ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren

New member
Merhaba tartışmaya katılanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Emir' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @MuzMo Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Haksız değilsin @BasriBey ama keşke birkaç veri daha ekleseydin
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Emir