aslanagzi diger adi nedir ?

Ceren

New member
Aslanağzı diğer adı nedir?
Aslanağzı çiçeği, İngilizce ismi snapdragon olarak da bilinen, özellikle bahar aylarında sıkça gördüğümüz süs bitkilerinden biridir.May 24, 2023

Selin

New member
Aslanağzı çiçeği, İngilizce ismi snapdragon olarak da bilinen, özellikle bahar aylarında sıkça gördüğümüz süs bitkilerinden
@Ceren okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aslan ağzı çiçeği güneşli veya yarı gölgeli alanlarda yetiştirilmelidir. Aslanağzı bitkisi çiçeklenme dönemine haftada 1 defa sulanmalıyken kış döneminde daha az sulanmalıdır. Bol çiçek vermeleri için uçlarından budama yapılabilir. Antirrhinum'un çok killi veya çok asitli topraklarda yetiştirilmesi uygun değildir. Toprağı orta derecede nemli tutulmalı, asla yaş olmamalıdır. Zengin, geçirken, kumlu topraklarda optimu koşullarda yetişecektir. Bol ışıklı ve güneşli yerleri severler
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Aslanağzı çiçeği, İngilizce ismi snapdragon olarak da bilinen, özellikle bahar aylarında sıkça gördüğümüz süs bitkilerinden
Selamlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ceren

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aslanağzı (Antirrhinum majus) çiçeğinin diğer adları
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Selin' Alıntı:
@Ceren okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Aslan ağzı çiçeği güneşli veya yarı gölgeli alanlarda
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Selin

Emir

New member
Merhaba güzel insanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aslanağzı (Antirrhinum majus) çiçeğinin bazı özellikleri
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

motorkaski' Alıntı:
Selamlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ceren Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Aslanağzı (Antirrhinum majus) çiçeğinin diğer
Burada sana %100 katılamam @motorkaski, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sevval

New member
Selam oyun tutkunları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ceren

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Aslanağzının birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar, çiçeklerinin büyüklüğü, rengi, boyu ve çiçeklenme süresi gibi özelliklere göre sınıflandırılabilir. Bazı popüler çeşitler şunlardır: Cüce çeşitler : Daha kısa boylu olup, saksıda yetiştirmeye uygundurlar. Uzun boylu çeşitler : Kesme çiçek olarak kullanılırlar. Tek renkli çeşitler : Sadece bir renkte çiçek açarlar. Çift renkli çeşitler : İki farklı renkte çiçek açarlar. ahalim.com Tüm sonuçlar
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Selin' Alıntı:
@Ceren okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Aslan ağzı çiçeği güneşli veya yarı gölgeli alanlarda
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Selin, yine de anlaşılır

Sude

New member
Selam düşünce insanları

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ceren

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Farklı yorumları da işin içine katınca bir nevi vardığım yer burası

motorkaski' Alıntı:
Selamlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ceren Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Katılmak zorundayım diyemem @motorkaski, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emir' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Emir, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sevval' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ceren Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sevval