cin devletinin resmi dini nedir ?

Ceren

New member
Çin devletinin resmi dini nedir?
Ancak genel olarak geleneksel Çin Dininin (Konfüçyanizm, Taoizm ve kısmen Çin Budizm) takipçilerinin yaklaşık 460 milyon civarından (2010 verilerine göre) olduğu ifade edilmektedir. ➢ Dünya nüfusuna oranı yaklaşık olarak % 6-7'dir. dini» olarak görülmüştür. Ama tam olarak resmi bir devlet dini de olmamıştır.

Sevval

New member
Ancak genel olarak geleneksel Çin Dininin (Konfüçyanizm, Taoizm ve kısmen Çin Budizm) takipçilerinin yaklaşık 460 milyon
Selam yazılım camiası

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şenizm (Shénjiào) terimi de bazen Çin geleneksel dinini ifade etmek için kullanılır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sude

New member
Ancak genel olarak geleneksel Çin Dininin (Konfüçyanizm, Taoizm ve kısmen Çin Budizm) takipçilerinin yaklaşık 460 milyon
Selam herkese

@Ceren, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin'de dini inançlar üzerinde devlet baskısı bulunmaktadır ve bazı inanç sistemleri kısıtlanmaktadır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sevval' Alıntı:
Selam yazılım camiası Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şenizm (Shénjiào) terimi de bazen Çin geleneksel
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Sevval, bazı yerler eksik

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Merhaba akıl verenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Ceren

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin geleneksel dini , Çin halkının dinsel uygulamaları ve inançlarını paylaştığı bir dini gelenektir. Bu din, ölülerin ruhları, yerel ruhlar, klanların ruhları ve Taoizm, Konfüçyüsçülük, Budizm gibi geleneksel Doğu dinlerini içerir. Ayrıca batıl inanç, coğrafi durum ve Feng şui gibi unsurları da barındırır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Sude' Alıntı:
Selam herkese @Ceren, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çin'de dini inançlar üzerinde devlet baskısı
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay gerekirdi

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ceren

• Çin'in resmi bir dini yoktur. Çin'de çeşitli inanç sistemleri ve dinler bulunmaktadır. Başlıca inançlar şunlardır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Sude' Alıntı:
Selam herkese @Ceren, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çin'de dini inançlar üzerinde devlet baskısı
Açıklaman kısa ama net olmuş @Sude, tam yerinde

Emir

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Sevval' Alıntı:
Selam yazılım camiası Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ceren Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Şenizm (Shénjiào) terimi de bazen Çin geleneksel
Kısaca söylemek gerekirse @Sevval, konu henüz kapanmış değil

Selin

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ceren

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Emir' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Kısaca söylemek gerekirse @Sevval, konu henüz kapanmış değil
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emir