didaktik siir nedir ve ornekleri ?

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Didaktik şiir nedir ve örnekleri?
Didaktik (öğretici) şiir, belli bir düşünceyi aşılamak veya belli bir konuda öğüt, bilgi vermek, bir ahlak dersi çıkarmak amacıyla öğretici nitelikte yazılan, duygu yönü az olan şiir türüdür. Yusuf Has Hacip'in Kutadgu Bilig, Aşık Paşa'nın Garibname, Nabi'nin Hayriye adlı eserleri bu türün ünlü örnekleridir.

Emir

New member
Didaktik (öğretici) şiir, belli bir düşünceyi aşılamak veya belli bir konuda öğüt, bilgi vermek, bir ahlak dersi çıkarmak
Selam takip edenler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @motorkaski

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Ceren

New member
Didaktik (öğretici) şiir, belli bir düşünceyi aşılamak veya belli bir konuda öğüt, bilgi vermek, bir ahlak dersi çıkarmak
Merhaba düşünenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @motorkaski

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Emir' Alıntı:
Selam takip edenler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @motorkaski Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki
Kısa bir not bırakayım @Emir, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Sude

New member
Selam dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @motorkaski

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Emir' Alıntı:
Selam takip edenler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @motorkaski Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Emir

Sevval

New member
Selam herkese iyi sohbetler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @motorkaski

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Sude' Alıntı:
Selam dostlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @motorkaski Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Emir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sude

Selin

New member
Selam gündemi takip edenlere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Ceren' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @motorkaski Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Kısa bir not bırakayım @Emir, ekonomik etkisi de çok
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Selam yol geçen hanı ahalisi

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @motorkaski

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Sevval' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @motorkaski Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli
Burada bence büyük bir genelleme var @Sevval, her durum aynı değil