dijital cagda yetkinlik ve beceriler nelerdir ?

Emir

New member
Dijital çağda yetkinlik ve beceriler nelerdir?
Günümüzde dijital olarak yetkin olmak; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye yönelik eleştirel olma ve çeşitli dijital araç ve uygulamaları kullanarak (mobil, internet) başkalarıyla iletişim kurabilme becerisini ifade eder.

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Günümüzde dijital olarak yetkin olmak; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye
Merhaba akıl verenlere

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital okuryazarlık becerilerini sürekli olarak geliştirmek için meraklı bir yaklaşım sergilemek ve yeni teknolojileri denemekten çekinmemek gerekir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Ceren

New member
Günümüzde dijital olarak yetkin olmak; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye
Merhaba buradan geçen herkese

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital çağda öne çıkan bazı yetkinlik ve beceriler
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

motorkaski' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital okuryazarlık becerilerini
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @motorkaski

Sevval

New member
Selam oyun tutkunları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Emir

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital okuryazarlığı geliştirmek için bazı öneriler
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

motorkaski' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital okuryazarlık becerilerini
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @motorkaski, biraz daha detay gerekirdi

Sude

New member
Selam çözüm arayanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Emir

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

motorkaski' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @motorkaski

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Emir

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sevval' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Emir Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital okuryazarlığı geliştirmek için bazı öneriler
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Sevval

Selin

New member
Selam herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Emir

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Sevval' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Emir Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital okuryazarlığı geliştirmek için bazı öneriler
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Sevval, fakat ben aynı fikirde değilim