osmanlida padisahlar hangi dili konusuyordu ?

Sude

New member
Osmanlıda padişahlar hangi dili konuşuyordu?
OsmanlıcaAna dili olanlarOsmanlı İmparatorluğuEtnisiteOsmanlı TürkleriDil ailesiTürk dilleri Şaz Türkçesi Oğuz Batı kolu OsmanlıcaÖnceki formlarEski Anadolu Türkçesi Osmanlıca8 more rows

BasriBey

Global Mod
Global Mod
OsmanlıcaAna dili olanlarOsmanlı İmparatorluğuEtnisiteOsmanlı TürkleriDil ailesiTürk dilleri Şaz Türkçesi Oğuz
Selam aramıza yeni katılanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Batı tarzı eğitim, ilk olarak II. Mahmut döneminde Tıbbiye ve Harbiye'nin kurulmasıyla askeri alanda başladı. Daha sonra Tanzimat Dönemi'nde eğitimin halka yayılmaya çalışıldığı, bakanlık ve kararnameler ile düzenlendiği bir dönem oldu

motorkaski

Global Mod
Global Mod
OsmanlıcaAna dili olanlarOsmanlı İmparatorluğuEtnisiteOsmanlı TürkleriDil ailesiTürk dilleri Şaz Türkçesi Oğuz
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sude

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Osmanlı padişahlarının şehzadeliklerinden itibaren çok iyi bir eğitim aldıkları ve yabancı dil öğrenmeye önem verdikleri bilinmektedir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

BasriBey' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Batı tarzı eğitim, ilk olarak
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @BasriBey

Ceren

New member
Selam oyun tutkunları

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Sude

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Osmanlı'da eğitim, mektep ve medrese ikili sistemi üzerine kuruluydu. Medreseler, bugünkü anlamda orta, yüksek ve hatta yüksek lisans ve doktora kademelerini kapsayan bir eğitim veriyordu. Bu sistemin dışında, hafız yetiştiren Darülhuffazlar, tıp eğitimi yapılan Darüşşifalar ve Osmanlı saray görevlilerini yetiştiren Enderun Mektebi vardı
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

motorkaski' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sude Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Osmanlı padişahlarının şehzadeliklerinden itibaren çok iyi
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @motorkaski

Selin

New member
Merhaba uzmanlar

@Sude anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Osmanlı padişahlarının eğitim sistemi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Osmanlı Devleti'ndeki eğitim sistemi hakkında genel bilgiler mevcuttur
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

BasriBey' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Batı tarzı eğitim, ilk olarak
Bu bakış açını anlıyorum @BasriBey, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emir

New member
Selamlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Osmanlı padişahlarının konuştuğu diller, padişahtan padişaha değişiklik göstermekteydi
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

İşin sonunda 'tamam' dediğim yer kabaca burası

motorkaski' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sude Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Osmanlı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @motorkaski, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ceren' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Sude Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Selin' Alıntı:
Merhaba uzmanlar @Sude anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Osmanlı padişahlarının
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Selin