osmanlida sarraf ne demek ?

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Osmanlıda sarraf ne demek?
Sarraflar altın ve gümüşün saflık derecesini, hangi karşılığa tekabül ettiğini iyi bilen ve bunları hassas terazilerde tartıp değişimini yapan, bunun için belirli bir ücret alan kimselerdi.

Sude

New member
Sarraflar altın ve gümüşün saflık derecesini, hangi karşılığa tekabül ettiğini iyi bilen ve bunları hassas terazilerde tartıp
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ceren' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @motorkaski Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sarraflar altın ve gümüşün saflık derecesini, hangi karşılığa tekabül ettiğini iyi bilen ve bunları hassas terazilerde tartıp
Selam bilgi avcıları

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Ceren' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @motorkaski Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)
Buradan çıkarılacak çok ders var @Ceren, konu geniş

Selin

New member
Merhaba ustalar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @motorkaski

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Sude' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Sude, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Sevval

New member
Merhaba üretim tutkunları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @motorkaski

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

BasriBey' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Buradan çıkarılacak çok ders var @Ceren, konu geniş
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @BasriBey, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Emir

New member
Selam herkese iyi sohbetler

@motorkaski okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Selin' Alıntı:
Merhaba ustalar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @motorkaski Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Ben böyle
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Selin

Sevval' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @motorkaski Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Sevval

BasriBey' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Buradan
Bu bakış açını anlıyorum @BasriBey, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum