cin de 1958 yilinda ne oldu ?

Sevval

New member
Çin'de 1958 yilinda ne oldu?
1958'de Çin'de pirinç tarlalaraına zarar veriyor diye Mao'nun emri ile serçeler yok edildi. Ertesi yıl tarlaları böcekler bastı. Kıtlık sonucu 20 milyon Çinli öldü.Mar 20, 2020

Emir

New member
1958'de Çin'de pirinç tarlalaraına zarar veriyor diye Mao'nun emri ile serçeler yok edildi. Ertesi yıl tarlaları böcekler
Selam yazılım camiası

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sevval

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 1957-1958 yılları arasında Çin'de ortaya çıkan Asya gribi pandemisi de 1958 yılında etkili olmuştur. Bu pandemi, dünya genelinde 1 ila 4 milyon arasında insanın ölümüne neden olmuştur
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Selin

New member
1958'de Çin'de pirinç tarlalaraına zarar veriyor diye Mao'nun emri ile serçeler yok edildi. Ertesi yıl tarlaları böcekler
Merhaba teknoloji severler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Sevval

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin hükumeti, serçeleri tarım mahsullerine zarar veren zararlılar olarak görmüş ve bunların ortadan kaldırılması gerektiğini düşünmüştür. Bu düşüncenin ardında, haşere kontrolü ile tarımsal üretimi iyileştirme fikri vardır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Emir' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sevval Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 1957-1958 yılları arasında Çin'de ortaya çıkan Asya gribi
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Emir

Sude

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sevval

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1958 yılında Çin'de Büyük İleri Atılım (Great Leap Forward) programı kapsamında, tarım üretkenliğini artırmak ve gıda kıtlığını önlemek amacıyla "dört zararlı" olarak adlandırılan sıçanlar, sinekler, sivrisinekler ve serçelerin yok edilmesini hedefleyen bir kampanya başlatılmıştır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Selin' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Sevval Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çin hükumeti, serçeleri tarım mahsullerine
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Selin, fakat ben aynı fikirde değilim

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Selin' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Sevval Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çin hükumeti, serçeleri tarım mahsullerine
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Selin, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sevval

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sevval

Emir' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sevval Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 1957-1958 yılları arasında Çin'de ortaya çıkan Asya gribi
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Emir

Ceren

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Sevval

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Uzun lafın kısası, bendeki karşılığı bu oldu

Sude' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sevval Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1958 yılında Çin'de
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Sude, bunu söylemeliyim

BasriBey' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Selin, kısa
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @BasriBey, çünkü senin örneğin tek örnek değil

motorkaski' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sevval İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı
Burada sana %100 katılamam @motorkaski, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var