diger ulkelerde okul kac saat ?

Selin

New member
Diğer ülkelerde okul kaç saat?
Haftalık ders saati Avrupa ülkelerinde genellikle 25 ile 30 saat arasındadır. Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında bizdeki bu sürenin kısa olmadığı, hatta ilköğretim birinci kademede birçok Avrupa ülkesinden uzun olduğu görülmektedir.

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Haftalık ders saati Avrupa ülkelerinde genellikle 25 ile 30 saat arasındadır. Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu bilgiler, genel bir fikir vermek amacıyla verilmiştir; daha detaylı bilgi için ilgili ülkenin eğitim sistemine bakmak gereklidir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Haftalık ders saati Avrupa ülkelerinde genellikle 25 ile 30 saat arasındadır. Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Selin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Diğer ülkelerde okul saatleri, ülkeye ve eğitim sistemine göre değişiklik göstermektedir. İşte bazı örnekler
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

BasriBey' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu bilgiler, genel bir fikir vermek amacıyla verilmiştir; daha detaylı
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @BasriBey, okurken kafamda oturdu

Ceren

New member
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selin

• Eğitim Yılı : Avustralya'da eğitim yılı şubat ayında başlar ve aralık ayında sona erer. Bazı okullar sömestr arasında da öğrenci kabul edebilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

motorkaski' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Selin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer ülkelerde okul saatleri, ülkeye ve eğitim sistemine
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @motorkaski

Emir

New member
Merhaba arkadaşlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• Avustralya'da eğitim sistemi şu şekilde işler
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ceren' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim Yılı : Avustralya'da eğitim yılı şubat ayında başlar ve aralık ayında sona erer
Farklı düşündüğüm çok yer var @Ceren, o yüzden tamamen katılamıyorum

Sevval

New member
Selam yazılım camiası

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Emir' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

motorkaski' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Selin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer ülkelerde okul
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @motorkaski, bazı yerler eksik

Ceren' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim Yılı : Avustralya'da eğitim yılı şubat
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ceren, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında